LLEGENDA DEL TORO / LEYENDA DEL MONTE TORO

verge del Toro iaia 3

A Menorca no n’hi han muntanyes altes, la Muntanya més alta és l’anomenada » MONTE TORO» situat a la població de «MERCADAL» i amb una alçada de 357 m.
Des del seu cim podem albirar gairebé tota Menorca i en els dies clars, la imatge de la serra de Tramuntana de la nostra illa veïna, MALLORCA.
Com en tants llocs de Menorca, el Toro, també té la seva llegenda que narra com va ser trobada en el segle XIII una imatge d’una verge morena amb un nen en braços. Un ancià pare del convent proper va veure com una columna de llum s’alçava cap al cel. Aquest fet es repetí en nits successives i així ho va anar a dir al prior del convent.
La nit següent els monjos de la comunitat van pujar fins al cim de la Muntanya Toro, però la pujada era difícil i tenien dubtes de quin camí seguir. Llavors els va barrar el pas un toro furiós però al veure que anaven en so de pau els va guiar cap al cim. Enmig del camí unes enormes pedres els tancaven el pas, llavors el toro amb una gran força va obrir camí. Aquest lloc es coneix avui dia amb el nom del «PAS DE BOU» . Quan arribarem dalt de tot, l’animal els conduir fins a una cova on hi havia la imatge amb el nen.
Els monjos la van traslladar al seu convent, però l’endemà va desaparèixer i la van trobar novament al cim de la muntanya. Els monjos creient que era la voluntat de la verge habitar al cim de la muntanya, van construir allà dalt, una capella i més tard un convent. Actualment habitat per monges franciscanes.
Festa de La Mare de Déu del Toro, 8 de maig.
Bubbi Charter Menorca

__________________________________________

En Menorca no hay montañas altas , e Monte más alto es el llamado “MONTE TORO” situado en la población de “ES MERCADAL” y con una altura de 357m.

Desde su cima podemos divisar casi toda Menorca y el los días claros la silueta de la Serra de Tramuntana de nuestra isla vecina, MALLORCA.

Como en tantos lugares de Menorca, el Monte Toro, también tiene su leyenda que narra como fue encontrada en el siglo XIII una imagen de una virgen morena con un niño en brazos. Un anciano padre del convento cercano vió como una columna de luz se alzaba hacia el cielo. Este hecho se repetió en noches sucesivas y así lo comunicó al superior del convento.

La noche siguiente los monjes de la comunidad subieron hasta la cima del Monte Toro, pero la subida era difícil y tenían dudas de que camino seguir. Entonces les cerró el paso un toro furioso pero al ver que iban en son de paz les guió hacia la cima. En medio del camino unas enormes piedras les cerraban el paso, entonces el toro con una gran fuerza abrió camino. Este lugar se conoce actualmente como el “PAS DE BOU” (paso del toro). Al final del camino el animal les condujo hasta una cueva donde había la imagen con el niño.

Los monjes la trasladaron a su convento, pero al día siguiente desapareció y la encontraron nuevamente en la cima del monte. Los padres creyendo que era la voluntad de la virgen morar en la cima de la montaña, construyeron allí una capilla y más tarde un convento . Actuamente habitado por monjas franciscanas.

Fiesta de La virgen del Toro, 8 de Mayo.

Bubbi Charter Menorca

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s